Bildekk er i stadig utvikling. Utviklingen og teknologien innen bildekk går rasende fort. Innen dekkindustrien er bildekk uten pigger i vinden. Forskjellen mellom bildekk uten pigger og bildekk med pigger blir mindre for hvert år.


Bildekk med pigger – bedre på ren is

Ren is er det eneste underlaget der piggdekk er klart bedre enn bildekk uten pigger per dags dato. På stort sett alle andre underlag er bildekk uten pigger bedre. Bildekk uten pigger presterer av og til bedre enn piggdekkene.
Dette gjelder også på snø, regn og søle.

 

Vinterdekk – viktig informasjon om vinterdekk

” Forskjellen mellom piggfrie dekk og piggdekk blir mindre for hvert år. Utviklingen av de piggfrie alternativene går i en rasende fart, noe som er et stort pluss for miljøet. Ren is er det eneste underlaget der piggdekk er klart bedre. På stort sett alle andre underlag, enten det er snø, regn eller søle, presterer de fleste piggfrie dekkene bedre enn piggdekkene.”

Vinterdekk (piggdekk) er i Sør-Norge tillatt på personbiler og varevogner med en totalvekt på maks. 3000kg fra 1. november til mandag etter påske, forutsatt at det monteres vinterdekk (piggdekk) på alle fire hjul. I Nord-Norge er perioden 16. oktober til 30. april.


Vinderdekk – andre opplysninger om vinterdekk

* I Danmark er perioden fra 1. oktober til 30. april.
* I Sverige er den fra 1. november til 24. april.
* Normalt er vinterdekk til pigging M+S merket.